Slovenija: Blagi pad nezaposlenosti

Bez autora
Nov 18 2013

Stopa nezaposlenosti u Sloveniji je u septembru pala na 12,6 sa avgustovskih 12,8 odsto, saopštila je slovenačka kancelarija za statistiku. Iz ove institucije je istovremeno upozoreno na mogućnost ponovnog skoka nezaposlenosti. Oslanjajući se na podatke iz prethodnih godina, očekuje se da će stopa nezaposlenosti porasti u oktobru, jer će se tada diplomirani studenti prijaviti na biro za zapošljavanje. Evropska komisija je nedavno upozorila da je nezaposlenost u Sloveniji naglo porasla u prvoj polovini ove godine, kao i da će nastaviti da raste u doglednoj budućnosti, s obzirom na tešku ekonomsku situaciju. Osim Kipra, Slovenija će biti jedina zemlja koja će naredne godine ostati u recesiji, a procene su da se pre 2015. neće vratiti na rast.

Slovenija: Blagi pad nezaposlenostiStopa nezaposlenosti u Sloveniji je u septembru pala na 12,6 sa avgustovskih 12,8 odsto, saopštila je slovenačka kancelarija za statistiku.

Iz ove institucije je istovremeno upozoreno na mogućnost ponovnog skoka nezaposlenosti.

"Oslanjajući se na podatke iz prethodnih godina, očekujemo da će stopa nezaposlenosti porasti u oktobru, jer će se tada diplomirani studenti prijaviti na biro za zapošljavanje", dodaje se u saopštenju kancelarije, a prenosi Frans pres.

Evropska komisija je nedavno upozorila da je nezaposlenost u Sloveniji naglo porasla u prvoj polovini ove godine, kao i da će nastaviti da raste u doglednoj budućnosti, s obzirom na tešku ekonomsku situaciju.

Osim Kipra, Slovenija će biti jedina zemlja koja će naredne godine ostati u recesiji, a procene su da se pre 2015. neće vratiti na rast.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik